2016-06-16

Punktid

Kui teele lisatud (Teele, teele, teele ... eesti keel on ikka kah päris vahva) piimapulber mittelahustuva klombi moodustab, saab väga selgeks, et lemmikjook on jälle laboris mässates liiga pikaks ajaks ununenud.

Yuzumaitseline (üks kohalik tsitruseline) eh.. mitte sefiir vaid see teine asi... mitte besee... külm.. ei ürita siin aliast mängida tegelikult, sõnad ei tule meelde õigetes keeltes... SORBETT, jess... Ühesõnaga yuzumaitseline sorbett magusate pannkookidega, mille keegi varasel tööpäevahommikul enne koolimineku maratonietappe (15 min rattaga, 25 min rongiga, 25 min bussiga, 15 min jala) valmis on vorpinud, teeb elu kohe hoobilt palju ilusamaks. Ja kui neid pannukaid veel kaasa võtmiseks jagub, mis lootust annab, et sedapuhku lõunatki süüa õnnestub.. :)

Ja kuna mu kloneeritud-transformeeritud bakterid veel 25 minutit inkubeeruma peavad, paar varasemast üles tähendatud punkti.
Esiteks soovitus esimesel võimalusel proovida ära inarizushi nimeline tofusse peidetud immutatud riisipall. Siin maal saadav igast ettejuhtuvast poest ja ilmselt ka enamusest söögikohtadest, mingeid hirmsaid vetikmoodustisi ega muud vingerdavat ei sisalda, maitse kergelt magushapu ja minul on siiani vähemalt, ptüptüptü, õnnestunud vaid maitsvaid variante kohata.

Punkt nummer kahe taga peitub märksõna mittesibulsibul. Ehk siis tegu mingist suvalisest bentost leitud pöidlaotsasuuruse sibulalaadse ja ilmselt marineeritud jubinaga, mis kiire googeldamise peale võib aga ei pruugi rakkyo olla. Varasem kogemus perekonna Lauk marineeritud liikmetega (siinkohal paluks nüüd potentsiaalsetel lugejatel tähele panna, et süstemaatik mõtleb siiski taimeperekonda, ei kavatse kedagi marineerima kukkuda, hehe) ei ole midagi hõiskamisväärset olnud, aga selle puhul jäi tunne, nagu sööks mõnusalt krõmpsuvat kergelt lillelõhnamaitselist kihilist kapsajuurikat. Huuuvitav igatahes.. ja täitsa hea.

Tres. Peeneks riivitud-hõõrutud daikon segatuna vähese koguse sojakastme, millegi hapuka (ilmselt sobib nii äädikas kui sidrunimahl näiteks) ja millegi kergelt magusaga (mirin, tilk suhkrusiirupit), moodustab äärmiselt universaalse pasta, mida väga paljude praadide-salatite peale ja/või kõrvale kasutada.

Cheers,
Hedi