Kuna kõik kaks mu itaallasest sõpra võtaks mind pea jagu lühemaks, kui seda Bolognese kastmeks nimetaksin, siis jagan parem eriliselt hästi poolkõvade pennede ja riivparmesaniga sobivat kiiret ja mõnusat tomati-hakklihakastme 'retsepti', millega aastaid sõpru ära ostetud.
Vaja: hakkliha, küüslauk, tomatipasta, purustatud tomatikonserv, porgand, basiilik ja oregano (või mõni suvaline neid sisaldav vahemeresegu), mustsõstra või maasikamoos, sojakaste, terav tšillikaste, sool, soovi korral pipar.
Tee nii: liha potti, aja veidi pruuniks, viska tükeldatud küüslauk sisse, raba porgand ja koorimisnuga, viiluta sellesamaga porgand potti (haudub kiiremini), lurista tomatikonserv ja -pasta sisse, lisa mõni lusikatäis moosi ja soja- ja tšillikastet, lõhna järgi maitseaineid takkajärgi, hetkeks keema ja valma.
Roosa (väidetavalt virsikumaitselise) ja rohelise chigerupan'i nimelise Familymart'i sõõriku vahelise võistluse võidab igal juhul team ピンク, aga üldiselt oleks võinud oma 135 ja 145 jeeni eest parem midagi muud osta, kui arvestada, et esimene peamiselt magusa või järgi maitses ja teine mingit tõeliselt vastikut venivat ila sisaldas.
Sügavkülmutatud tomatisektorid, aga, on paras suvesnäkk, nagu välja tuleb.
Hüpersupersuupärane jäätiseleid on aga magusa oranži annouimo maitseline, korrektselt bataadikujulises vahvlis tibukollane jäätis bataadimoosiga. Nämmunämmunämmu.
Aga seda, miks korter wokile karrimaitseaine lisamise peale piparkoogilõhna täis on, ma küll ei mõista...
Cheers,
Hedi
Ps. Kaste on muidugi eriliselt mõnus, kui ta suure koguse juustuga lasanjeplaatide (tükk aega mõtisklesin, et kuidas seda sõna nüüd õiges keeles kirjutatakse... ja peale seda läks jupp aega sellele, et mis on sõna ponder eestikeelne vaste :P) vahele ja ahju pista mõneks ajaks.
Ps. Kaste on muidugi eriliselt mõnus, kui ta suure koguse juustuga lasanjeplaatide (tükk aega mõtisklesin, et kuidas seda sõna nüüd õiges keeles kirjutatakse... ja peale seda läks jupp aega sellele, et mis on sõna ponder eestikeelne vaste :P) vahele ja ahju pista mõneks ajaks.