2016-07-01

Kakaost mõeldes

Millalgi pool aastat tagasi (appi, kuidas aeg lendab) supilinnaelu nautides tekkis kange tahtmine pannkooke süüa, šokolaadikastmega. Probleem selles, et viimast polnud loomulikult käepärast ja laiskus oli nii kohutavalt suur, et kümneminutime jalutuskäik poodi ka kõne alla ei tulnud, pealegi kes seda keemiat ikka tahab, mida poodides šokolaadikreemide ja muu taolise pähe müüakse. Härg ajab aga häda kaevu, kukkusin improviseerima, välja tuli täiesti söödav kraam.
Vaja:
mõru kakaopulber; fariinsuhkur; või; rõõsk koor; vanilliessents
Tee nii:
Või ja suhkur potti sulama, vanilliessents sekka, veidi koort sisse ja ära kakaoga koonerda. Sega mõnusaks paksuks massiks jaaaaaaa valmis. Kasutasin tookord küll hapukoort, kuna muud võtta polnud, aga tuli minu maitse jaoks veidi liialt hapukas, seega kujutan ette, et rõõsk pädeb paremini.. aga tilgake ainult, eks, muidu jäädki kreemi paksuks ajama, sööd seda kogust veel nädalaid takkapihta ja kakao saab ka otsa. Hmm.. muidugi kui vähem kakaost, rohkem koorest varianti tahta, annab ilmselt jahu või tärklisega paksendada päris edukalt, kargas praegu pähe.

Teine huvitavam kakaokatsetus jäi esimesest paari nädala kaugusele ja hõlmas sedapuhku kanakoibi. Tuleb välja, et kakaost, tsipakesest sojakastmest ja tšillist kokku segatud möksis fooliumis küpsetatud poolkoivad võivad küll välja näha nagu piiritult kahtlased mustjad kergelt karvased... ee... pallid... let's put it so, aga maitsevad päris kobedalt. Hmh.. kuigi kui tänahommikuse IFLS'i soovituse järgi talitada, peaks ka alumiiniumfooliumi vältima hakkama.

Ja last but not least, enne teise maailma otsa kolimist sai kohe korralikult erinevaid hüvastijätuüritusi läbitud. Ühel nunnumatest neist tekkis seltskonnas küsimus, et misasi on kibe ja misasi on mõru maitse. Päris täpselt nüüd mõttetegevust ei mäleta, aga mingil hetkel jõudsime kõiketeadva interneti juhendi järgi sidrunimahla ja mõru kakao kokku segamiseni, sest see pidi ehtne kibe/mõru (ei suuda praegu meenutada, kumb) maitse olema. Nohhh, kommentaare ja reaktsioone tuli seinast seina, pean küll üles tunnistama, et mulle see maitse kui mitte ei meeldinud, siis väikestes kogustes vastumeelne otseselt ka ei olnud. Ja kui sinna veel teravat tšillit sisse segatud sai. :D

Cheers,
Hedi