Netis kolades jääb kõikvõimalikke vahvaid asju ette. Üks huvitavamaid neist on kõikvõimalikud 'life hack' videod ja õpetused. Näiteks idee, et pannkoogitainast on kasulik pudelis teha, et küpsetamist mugavamaks muuta. Noh, katsetasin järgi.
Laboriprotokoll:
- otsi tühi keeratava korgiga plastpudel
- avasta, et muna otse (vaheeteppe nagu kaussi vmt kasutamata) pudelisse saada on üsnagi... osavust vajav saavutus
- avasta, et ja jaapani niisket suhkrut pudelisse saada on ka paras peavalu
- jahust ei räägigi
- leia, et see pisike lehter, mis ainsana kodus leidub, on kuivainete pudeliseerimiseks täiesti kasutu
- meisterda puhtast paberist ja kleeplindist reaalselt töötav lehter
- ehk topi ained (seekord siis umbes poolteist muna, mis kätte saada õnnestus; suhkur; rukkikamajahu (because why not); nisujahu; vanilliessents; piim; vesi) siiski kuidagi pudelisse
- korista ära köögiletti ja kraanikaussi selleks ajaks kattev jahu-munalöga
- loksuta, palju jaksad/viitsid (jahutükid jäävad sisse niikuinii :P )
- keera kork selle ajaks kinni ka!!!
- pane kuumale pannile törts õli, kalla piisav kogus tainast pudelist õlilaigu keskele - mida rohkem õli, seda krõbedamad servad tulevad
- kui tainas na vedel saanud on, kasuta koogi esimese poole küpsetamisel kaant
- avasta, et soojal pannikaanel on mõnus jääkülmi käsi sulatada
- taasavasta fakt, et kaanelt pannile õlli tilkunud kondensaat lennutab kogu kupatuse sujuvalt köögilakke... ühtlasi ela üle paar hetke tõelist hirmu, kui kuuma õli tilgad gaasipliidi leegiga kohtuvad
- tuleta pika pannkoogiküpsetuspausi peale meelde ka tõsiasi, et õli on pigem ikkagi su sõber ja et tainast ei tasu servast serva laiali ajada, jube kehv on neid paberõhukesi servi koogi ümber pööramise ajal taltsutada
- küpseta Die Antwoordi saatel kooke ja nendi fakti, et otsa kipuvad koogid enne valmimist saama nomatter mis anumat segamiseks kasutasid
- isegi kui nii soola kui sidrunimahla (kui kaks asja, mis pannukad tõsiselt mõnusaks teevad) taignasse panemata unustasid, plaanis olnud kaneelist või kardemonist rääkimata
- ühtlasi pane tähele, et otse pannilt tulenud koogid kipuvad tsipa tulised olema
- pane kõrva taha, et juba jupp aega kasutuses olnud pannikaas on kätesoojendiks veidi karm
- söö... no muidugi juhul, kui midagi veel alles on ;)
- nuusuta veel kolm päeva tagantjärgi toas hõljuvat koogilõhna, sest suurema osa elust köögi... ee.. misasi see on.. tõmbur, imur, puhur mitte igatahes.. ventilatsioon.. no see asi pliidi kohal, mis toidulõhnu toast välja toimetama peaks... selleta elanult ei ole iialgi meeles teda tööle rakendada
Hinnang:
Idee on üsna mõnus ja tuleb tunnistada, et mul pole varem kunagi õnnestunud koogilaari valmis teha ilma, et vähemalt paar tilka tainast kulbilt-kausilt kuskile pliidipragudesse pagenud ei oleks. Lisaks, kui asjatada köögis, kus on ruumi korraga kas taignakausile või koogitaldrikule, aga mitte mõlemale korraga, võtab pudel meeldivalt vähe ruumi. Teoretiseerida võib ka teemal, et kui omada laia suuga pudelit ja normaalset lehtrit, ei tohiks koostisained niiväga vastuhakuvõimelised olla. Ehk mina läheb nüüd paremat pudelit jahtima ja katsetab varsti uuesti.
Cheers,
Hedi