Kuna peale ühest rudimendist vabanemist on värsked Allium'id veidi vastunäidustatud (ja olgem ausad, nende kallal nutmine ikka meeldib), olen maitse säilitamise eesmärgil üle läinud alternatiivsete variantide kasutamisele:
- küüslauk - kooritud, viilutatud, kuivatatud; praeguse poolekilose paki päritolu Kobe hiinalinn; lusikatäis uhmris peeneks ja bolognesekaste on päästetud.
- sibul - puhastatud, lõigutud, õlis praetud ja kuivatatud; vist rabasin selle kaasa viimati Gyomusse sattudes, hm, ongi aeg järjekordne ekspeditsioon ette võtta vist; küpsetada ei tasu, pigem peale raputada kui toit valmis, soja-liha-tatrasegugaga teeb imet.
Kuna pudruhelbeid müüv pood paikneb üle mõistuse kodust kaugel ja odava piima järgi minekuks ka liialt tihti hetke ei leia (ja no olgu ma neetud, kui niisama mugavuse eest kõrvalmaja poes toidu eest kahe-kolmekordset hinda maksma olen nõus... mingid põhimõtted peavad ju ka olema), keedan 'putru' vahel lihtsalt müslist ja veest. Niiet see, et I müslit ainult sooja (as in kuuma, mitte toasooja) piimaga sööb, ei oleks tohtinud nii suure üllatusena tulla, kui tuli. Iseenesest jahedate ilmadega küllaltki mõistlik variant mu igahommikuste piimalõdinate asemel ja kui veel tiba kakaod sisse panna - mmmmm. Mikrolaineahju mitte omades ega omama hakates on piima kuumutamine varahommikuse poolsegase olekuga muidugi üsna õnnemäng, et kas keeb gaasipliidi täis või ei aga...
Cheers,
Hedi
Cheers,
Hedi