Nädala lõpus ees ootavale laboripeole (mingi suurepoolse rahataotluse esitamise tähtaeg kukub kohe, kõrgematel positsioonidel olev rahvas vajab peale seda juustekakkumist ilmselt lõõgastust) paluti miskit söödavat kaasa tuua ja mälusopist tuli pahinaga välja üks lapsepõlve lemmikumaid kokandussaavutusi. Kavatsesin sellest ja ka teistest lihtsatest kodustest kommidest juba ikka mitu aastat tagasi postituse kirjutada. Praegu kiirelt vanu kirjatükke sirvides ei suutnud aga tuvastada, et selleni ka reaalsuses jõudnud oleks, kuigi pead ei anna, kui end kordan, andestatagu. Seega...
Kaerahelbe-kakao-või-meeplönnid
Otsi koostisained kokku, pista potti, kuumuta kuni või (see päris ja tahkestuv variant) ja mesi (kah päris ja soovitatavalt kristalliseerunud) sulanud, soovi korral lisa vaniljeessentsi, rosinaid või midaiganes, tõsta mõnusad kuhjad ühekordsetesse maiustusekorvikestesse, pane mõneks tunniks külmkappi tahkestuma.
Kookosepallid
Võta hunnik kookoshelbeid, tuhksuhkrut ja kondenspiima, sega (ja lõpus mudi) ained kokku nii, et üsna tahke martsipanilaadse massi saad (hint: kondenspiima kulub vähe), soovi korral lisa tilk midagi värviandvat või näiteks sidrunimahla, veereta massist pallikesed, külmkappi.
Piparkoogiglasuur
Meeletu kogus tuhksuhkrut + munavalge + laimiessents + miskit värviandvat (peedimahla olen soovitatavat kuulnud näiteks), sega kokku kuni mass veel kergelt voolab, pane tordipritsi või korralikult kinnitatavasse paksust kilest kotti, mis pisike nurk maha lõigatud, ja decorate away...
Hapukoorekreem
Hapukoor kakao ja suhkruga kokku segada ja kasutada küpsisetordis või põhimõtteliselt kusiganes (tavatsesin seda väikse kausi kaupa magusaisu leevenduseks niisama süüa näiteks, oehh, oleks siin ainult hapukoort saadaval ((no nii suuremates kui peotäiesuurustes notsikutes ja hingehinnaga))).
Cheers,
Hedi