Hilisem õhtupoolik, peale tegusat päeva üksi korteris ja aju on just kokku jooksnud, emotsioonid murdlainetamas... on tüüpiline hetk, kui kuskil lambike põlema lööb - teeaeg. Mitte mingi suvalise tee, muidugi, vaid selle spetsiifilise sordi, millega lendamise tarbeks spotify's omaette list on. Kaasuvad kustutatud tuled, põlevad küünlad, lõhnalamp ja/või viirukid, enamasti mingi segu venitamisest-joogast-meditatsioonist, täiesti kindlasti kogu netinduse ja sõnumite ignoreerimine - põhimõtteliselt tahtliku igavuse tekitamine. Kolm näputäit teepuru kahe kruusi vee peale ja hõissa, läksime.
Sealjuures on tegu tõesti täitsa tavalise teepõõsast tehtud teega, ei mingeid lisaelemente nagu mõnes mate's (mitte muidugi selles, mida meil saada on). Tootmisviis päris tavalise alla küll ei klassifitseeru vist. Koopia kõigeteadja wikist: The process used to convert máochá into ripened pu'er manipulates conditions to approximate the result of the aging process by prolonged bacterial and fungal fermentation in a warm humid environment under controlled conditions, a technique called Wò Dūi (渥堆, "wet piling" in English), which involves piling, dampening, and turning the tea leaves in a manner much akin to composting.
Niiet sisuliselt mädandatud tee siis, mullamaitse konkreetselt juures. Ja üks minu totaalne lemmik. Nendel kindlatel hetkedel, spetsiifilistes olemistes see tähendab. Ei kujuta ette, kuidas seda näiteks keset tööpäeva juua õnnestuks. Hakkasin juurdlema paar päeva tagasi, kumbapidi see toimib - kas kõigepealt on see, mida (neil paaril harval juhul, kui üksinda olnud ei ole) 'veidraks tujuks' kutsun, mis tee isu tekitab, või kõigepealt on tee, mis mõtte lendu paneb. Eks ta üks enesekonditsioneering ole nüüdseks juba ja kindel viis ideid genereerida, asju selgeks mõelda, välja lülituda, enese ja teiste, seda kah (drunk texting tilkagi alkoholi joomata), suhtes aus olla ning ühtlasi üsna kindlalt järgnev öö poolest saati vahele jätta, sest kui mõttelohe juba end lendu veab, tagasi maapeale ta küll tulla ei taha.
Cheers,
Hedi