Üheks sakana-no-nitsuke koostisosaks on sake. Esimene kord võtsime kombinist suvalise one-cup variandi, teine kord mõtlesime, et teeks asju korralikult, ja lasime poes müüal kokandussake välja näidata. Noh, muidugi huvi kodus, et kuidas siis maitseb ka. XYZ tänatud, et maitsesime, sellele järgnevast ajutisest läkastamisest hoolimata - tegu oli põhimõtteliselt ülikange soolveega. Kui seda kraami retseptijärgse koguse oleks pannud, poleks tulemus üleüldse süüa kõlvanud. Isegi vähendatud soolasake kogusega tuli kogu kaste minema visata ja kalatükke enne söömist pmst puhtas vees loputada. Ja seda hoolimata sellest, et kastme ülejäänud koostisosad olid puhas vesi, suhkur, magus mirin, pea-soolavaba sojakaste. Absoluutselt ei saa aru, milleks seda saket üldse kasutama peaks. Nüüd vedeleb pudel kapis jalus. Iu!
Sembe kah - võtad omast arust ostad magusad, jah, on küll magus glasuur peal, aga riisikreeker ise on ikkagi tulisoolane. Njah, muidugi mitte nii hull, kui see ametlikult soolamaitseline sembe (mis ühtlasi lõhnab kala järgi).
Kurjam, isegi Firehouse' burgerites on sihuke kogus NaCl'i sees, et pärast käi pool ööd kraani (ja seega ka poti) vahet. Mis toimub, rahvas?
Cheers,
Hedi