2021-03-21

Pannipitsa

Pannipuuviljakoogist inspireeritud, et mitte öelda, et totaalselt siiber oli ahjus pitsa tegemisega kaasnevast ajakulust ja jebimisest, katsetasime tavalise (lihtsa gluteenivaba) pitsapõhjataigna vedelamat varianti kombinatsioonis praepanniga. 

Lühikokkuvõte:
  • tainas pannile, ühelt küljelt madalal tulel kaane all piisavalt küpsetada, et ümber pöörata saaks
  • tomatikaste, soojendatud lihakraam ja juust võimalikult kiirelt sinna otsa
  • tagasi kaane alla, kuni juust sulanud ja põhi piiludes meelepäraselt krõbe
  • toimib!
  • ja sa nuga, kui palju kiirem ja vähem mässamist, kui ahjuvariandiga
  • aga üsna pannkoogilik kukkus välja, peab tunnistama, esialgu krõbe, teiseks päevaks läks suisa pehmeks 
  • ma pakuks, et ei ole lihtsalt eriti hea taignaretsept, peab midagi kuskile suunas tuunima - mitte päris nii vedelaks tegema ja kõiki küpsetuspulbi/soodasoovitusi ignoreerima näiteks
  • no ja juust oli ka valet sorti seekord, oeh
  • aga sellest hoolimata said kõik kolm taldrikusuurust pitsat kahe päevaga nahka pistetud
Pilooteksperimendi kohta päris okidoki, näis, kas järgmine kord saab paremini asja.

Edit: sai jah! Super!
Need to share the recipe, so this time the language switch is intentional ;)
  • Mix:
1 cup fine corn flour
1 cup rice four
1 teaspoon salt
3 teaspoons sugar
3 teaspoons oil
400g plain yoghurt
  • Slowly add milk and keep mixing until the batter obtains a spreadable-with-a-spatula consistency. (Quantity depends on your specific flours and yoghurt. Thicker is easier to cook without burning than thinner.)
  • Melt a spoonful of butter on a frying pan (bottom diameter 24cm).
  • Transfer a third of the batter into the hot pan and spread it evenly with the end of a spatula. 
  • Turn the heat up, cover with a lid and fry until the bottom is medium brown.
  • Flip the base-cake, turn the heat down, add your tomato sauce, meat, mushrooms etc toppings (NB! whatever you use has to be cooked through beforehand), cheese, cover with a lid and leave it alone until the cheese has melted.
  • Remove the lid, turn the heat back up and blast the bottom for some crispyness. 
  • Slid out of the pan onto a plate and enjoy. (Aftter burning your tongue, that is.)
  • Repeat with the remaining two portions of the batter.
Cheers,
Hedi