Kahepeale kokku pea 9 aastat siinkandis elatud ja NÜÜD selgub, et meil on Gyomu??? No ok, 25 min jalutuskäigu kaugusel, ja kellele seda üldse vaja, kui Hanamasa ukse ees, aga ikka.
Igatahes saak viimaselt poolkogemata-käigult oli inspireeriv:
- Litšimahl - hea soojalt, hea jahedalt.
- Kohukesed. Yup, päris. Leedu toodang, valikus 4 maitset ja müüakse siin sügavkülmutatult jäätise pähe (mis D'le paremini kui originaal maitsevat, veider loom). Päris naljakas on "kehtiv kuni" kuupäeva lugeda - 2022 kesksuvi. Vanilje > šokolaad > kookos > maasikas.
- Kozinak, mis kirillitsa lugemise oskuse puudumise tõttu kiirelt petrokrauskis'eks ümber ristitud sai. Mandli > päevalilleseemne > seesamiseemne.
Ja täna hommikul siis see va inspireeritud osa: paari tunni erinevate koguste ja suhetega eksperimenteerimise tulemusel kiideti heaks järgnev retsept. (Yep, ja nüüd on meil ahju otsas taldrikutäis mandlikaramelli. Täna siis päriselt kokkama ei pea...)
Toast 125g of almonds on medium heat. About 5 min. Unless the stuff starts smelling burnt, you're ok. Could replace with any other seeds or nuts I presume. But me likey almond bestest.
- 30 g of water
- 15 g of butter
- 50 g of caster sugar
Into a non-stick pan/pot, heat gently and stir until the sugar has dissolved, then increase heat and boil whilst constantly stirring for 4-10 minutes. Goal is to get a nice caramel-brown colour, however long that might take. Just do NOT let the stuff burn ;) .
Add the almonds in, mix through quickly and tip onto a tray covered with baking paper. Spread into a thin layer with a spatula. Let cool before poking or trying, this stuff is basically molten lava. When cold, break into shards and try to not get diabetes.
Cheers,
Hedi