Damn, oleks valmistamise ajal märkmeid tegema pidanud, ei mäleta peaaegu üldse nüüd mitu kuud hiljem... Kabochaveerandik oli kapis, inspiratsioonivälgatuse tulemusena tegin supiks.
- seemned välja (puhtaks, kuivama, näksiks)
- kabochaveerand kõige koorega 5 min 600W juures mikrolainetada
- jahutada ja siis kahvliga väiksemateks juppideks lõhkuda
- kõrvits veega pooleks blenderisse (piima või koorega saab kreemisema maitse, aga reaalsuses jagus kreemisust veegagi; ja muidugi kui paksemat püreesuppi tahad, vähem vedelikku... kui mikser paksu massi osas koostööd teeb, mitte õhku ei lenda, that is)
- sekka hulk maitseaineid: köömned, kurkum, must pipar, sool, madalsoolane sojakaste, mirin, seesamiõli, võimalik, et veel midagi, kardemon näiteks?
- korraks kastrulisse, kuumaks ja serveerimiskaussi
Garneeringuks kergelt õliga röstitud seedermänniseemned, krõbe praesibul ja riivjuust. Kõrvale kodu-tehtud baklažaanikotletid. Täpselt õige asi oli. Mulle vähemalt. D sõi pool portsu ja teatas, et ei sobi, liiga tärklisene või intensiivne või magus või ei saanudki aru päriselt, mis.
Cheers,
Hedi