2022-11-14

Kabochasupp

Damn, oleks valmistamise ajal märkmeid tegema pidanud, ei mäleta peaaegu üldse nüüd mitu kuud hiljem... Kabochaveerandik oli kapis, inspiratsioonivälgatuse tulemusena tegin supiks.
  1. seemned välja (puhtaks, kuivama, näksiks)
  2. kabochaveerand kõige koorega 5 min 600W juures mikrolainetada
  3. jahutada ja siis kahvliga väiksemateks juppideks lõhkuda
  4. kõrvits veega pooleks blenderisse (piima või koorega saab kreemisema maitse, aga reaalsuses jagus kreemisust veegagi; ja muidugi kui paksemat püreesuppi tahad, vähem vedelikku... kui mikser paksu massi osas koostööd teeb, mitte õhku ei lenda, that is)
  5. sekka hulk maitseaineid: köömned, kurkum, must pipar, sool, madalsoolane sojakaste, mirin, seesamiõli, võimalik, et veel midagi, kardemon näiteks?
  6. korraks kastrulisse, kuumaks ja serveerimiskaussi
Garneeringuks kergelt õliga röstitud seedermänniseemned, krõbe praesibul ja riivjuust. Kõrvale kodu-tehtud baklažaanikotletid. Täpselt õige asi oli. Mulle vähemalt. D sõi pool portsu ja teatas, et ei sobi, liiga tärklisene või intensiivne või magus või ei saanudki aru päriselt, mis.

Cheers,
Hedi