Mäletan häguselt, kuidas keegi tuttava tuttav enne seda, kui siia tulin, jagas oma arvamust jaapani köögist väitega, et kogu toit on marineeritud, mille peale mina teadmatu ka muud teha kui uskuda ja unetunde kaotada ei osanud... Jättes kõrvale selle pisiasja, et asi absoluutselt nii ei ole, siis nende jaapani marineeritud asjade kohta, millega seni kokku olen sattunud, on ainult häid sõnu öelda.
Soovitan soojalt nii kollases marinaadis daikonit, mingeid pruune eiteamillest tehtud kribalaid, mis alati karri-riisi portsu kõrvale pannakse, roosas marinaadis teabmida, kohalikku varianti hapukurgist, tumeroosat ingverit, mida söögikohtadest ise purgist võtta saab, ja siis korraks naabermaale põigates ka kimchi't.
Ja oh sa poiss kus too viimane on alles avastus. Ilmselgelt olen ma selle toiduaine olemasolekust pikka aega teadlik olnud, ent ühtlasi olen peaaegu aasta aega teda vürtsikuse talumatuse ettekäändel vältinud... Ja selle asja nimi, mu kallid, on Suur! Viga! kui arvestada, et peale esimest proovimist muud nagu süüa ei tahakski. I think I'm in love...
Cheers,
Hedi
Ps.. kui tagasi jõuan, kus läheb alles katsetamiseks... pange vaim valmis ;)