Teada ja tunda, et Jp jookidest on umeshu nii keskeltläbi mu vaieldamatu lemmik. Noh, paistab, et käin ses osas vahvaid tasemeid läbi.
Level 1: maitse esimest korda Jaapanisse sattudes asja, mida sõber itaallane soovitab ja avasta, et tegu on geniaalse joogiga, jäta nimi meelde ja küsi igal võimalusel edaspidi seda
Level 2: võta-poest-suvaline-odavam või joo-seda-mis-noihoudail-antakse
Level 3: avasta poolkogemata, et asjal ja asjal on vahe, hakka paremaid sorte eelistama
Level 4: istu keset ööd mõnes vahvas nurgataguses baaris, aja baarmeniga juttu, küsi joogisoovitust ja tutvu tumepunase imejoogiga, mil kaifilt tugev ravimtaimesegu maitse juures... enam muud ei taha
Kui teada, et terve pühapäev viimases hädas ja paanikas esmaspäevahommikuse ettekande kokku panemisele kulub olles sealjuures hommikul kuuest tõusnud ja teist ööd suhteliselt magamata, on korralik lõuna üsna kaval plaan. Välja sööma minekuks muidugi aega ei ole, niisama furikake'ga riisist on siiber, kokkamiseks ammugi mahti pole, mis teha? Mõõta eelmisel õhtul riisikeetjasse tavapärane vee ja riisikogus, kookida sügavkülmast välja karbike õhukesi lihalõike, need kuuma vee all karbi küljest lahti sulatada, klomp mõneks suureks tükiks murida, koos laraka sojakastme, riisiäädika ja lusikatäie gochujang'i pastaga sissasamasse riisikeetjasse segada. Ettevalmistusaeg 2 minutit. Masin enne und taimeri peale ja seisab hommikuni. (Hakkan tõsiselt külma toa boonuseid mõistma niimoodi.) Peale hommikudušši piiksutavast masinast toit bentokarpi toimetada ja nautida seda kerget krõbeda riisi kihti, mis potiga otse kokku puutunud osale tekkinud oli. Ainuke probleem selles, kui 'lõunasöök' enne poolt kümmet hommikul otsa saab...
Kui teada, et terve pühapäev viimases hädas ja paanikas esmaspäevahommikuse ettekande kokku panemisele kulub olles sealjuures hommikul kuuest tõusnud ja teist ööd suhteliselt magamata, on korralik lõuna üsna kaval plaan. Välja sööma minekuks muidugi aega ei ole, niisama furikake'ga riisist on siiber, kokkamiseks ammugi mahti pole, mis teha? Mõõta eelmisel õhtul riisikeetjasse tavapärane vee ja riisikogus, kookida sügavkülmast välja karbike õhukesi lihalõike, need kuuma vee all karbi küljest lahti sulatada, klomp mõneks suureks tükiks murida, koos laraka sojakastme, riisiäädika ja lusikatäie gochujang'i pastaga sissasamasse riisikeetjasse segada. Ettevalmistusaeg 2 minutit. Masin enne und taimeri peale ja seisab hommikuni. (Hakkan tõsiselt külma toa boonuseid mõistma niimoodi.) Peale hommikudušši piiksutavast masinast toit bentokarpi toimetada ja nautida seda kerget krõbeda riisi kihti, mis potiga otse kokku puutunud osale tekkinud oli. Ainuke probleem selles, kui 'lõunasöök' enne poolt kümmet hommikul otsa saab...
Cheers,
Hedi