Lubatud, tehtud.
Meetod sobib sisuliselt kõigi prae-ja-söö seente tarbeks, kupatamist vajavad jäta purki panemiseks.
Seened puhastada (olenevalt liigist siinkohal erinev aja- ja närvidekulu), enamvähem sarnase suurusega juppideks (õhemad ja väiksemad küpsevad kiiremini, duh, ja ühtlasemalt, suuremad jupid võivad aga taldrikul väga efektsed välja näha).
Praepann kuumaks, julge kogus võid sulama. Kui säriseb, seened pannile.
Siinkohal mul ja D'l erinev meetod - üks aurutab kaane all kõvemal kuumusel, teine kõrvetab lahtisel pannil madalamal kuumusel (pakkumisi, kumb on kumb?). Igal juhul küpseta sageli segades kuni seened kuldpruunistuma hakkavad, pisuke põhja kinni jäämist on oodatav, pole muret. Kui just shiitake'dega tegu ei ole, need tõesti omandavad juba kerge pruunistumise peale põlenud rattakummi maitse.
Maitsesta soola ja värske musta pipraga. Sega korralikult ja seejärel kalla peale valge kokkamisvein. (Ma muudkui räägin sellest, võiks ju näidata ka, mida ise kasutab) Kogus sõltub loomulikult seente hulgast, aga idee selles, et vein nii maitsestab, niisutab kui ka keedab lahti mis iganes pannipõhja kinni jäänud, millest veel omakorda maitset juurde saab. Uputust samas ka tekitada ei tasu. Mul enamvähem klaas (250 ml) suure panni kohta. Väiksemate koguste kaupa lisades saab paremini kontrollida, but ain't nobody got time for that. (Nüüd hakkab tunduma, et vist ikka olen "retsepti" kirjeldanud juba, see mitu korda veini lisamine kuidagi...)
Igatahes järgmine samm on peaaegu kogu vedeliku ära aurutamine. Kui see siht lähedal, lisa hapukoor. Suure pannitäie kohta kuskil 3 suurt supilusikatäit, sega läbi ja peaaegu kohe tulelt maha. Kui seened valged jäävad, on koort liiga palju.
Söö niisama, jätka sinna otsa liha või mingi kastme tegemisega, külmkapista ja kasuta edaspidi vne.
Cheers,
Hedi