Teine katsetus ja pisimuutused siin-seal. Põhi oli super nämmu, õunad oli kehvad, oleks hapumaid tahtnud, oleks kook ka parem olnud. Ühtlasi maitses teisel päeval külmalt paremini, kui esimesel otse ahjust. Järgmine kord katsetan vist lisatud sidruniviiludega.
- Pese, koori, viiluta 4 suurt õuna.
- Kaussi ja raputa läbi kaneeli, kardemoni, sidrunimahla (julgelt, kui õunad maitsetud) seguga.
- Ahi 180 C peale soojenema.
- Klopi kokku 3 muna, 60g toorsuhkrut, vaniljeekstrakti, sidrunimahla ja soola.
- Lisa 12g küpsetuspulbrit, 80g riisijahu, 40g peent maisijahu ja 4 supilusikatäit kaerahelbeid.
- Sega vähehaaval sisse 100g rasvavaba piima.
- Vooderda 2 cm sügav ahjupann küpsetuspaberiga, pane kild soolamata võid ahju sulama.
- Määri sulavõi ühtlaselt laiali, vala tainas pannile, õunad kihina peale.
- Riivi juusturiiviga õuntele peotäis mandleid.
- Küpseta u. 35 min 180C juures, testi hambaorgiga + 10 min 210C juures.
Lisaeksperiment:
See howippu nimeline asi, mis võib aga ei pruugi olla sojavahukoor. Viskasin selle suvalise koguse suhkru ja vaniljeessentsiga mikserisse. Pool minutit täisvõimsusel, massin hakkas teistmoodi häält tegema, rabasin lüliti järgi, ja peaaegu, aga mitte täiesti, sain enne jaole, kui asi võiks muutus. Tõsiselt kiire värk. Mulle see välja kukkunud kreem isegi klappis, teiselt poolt lauda tehti küll nägusid. Aga no midagi peab selle liitriga ju ometi ette võtma, et külmkapist ära saaks teise.
Cheers,
Hedi