Pese, koori (mittekorralikult) ja lõigu (viiludeks või pulkadeks) värsked kurgid.
Viska kaanega plastikkarpi (klaaspurki), vala peale väike kogus nii kuuma vett, kui anum kannatab.
Maitsesta, sule karp, raputa korralikult segi.
Tänased maitsekombinatsioonid:
- 1 peenike kurk + 1/2 teelusikatäit soola + 1/2 teelusikatäit suhkrut + teelusikas kuivatatud tilli + 100ml kuuma vett
- 1 peenike kurk + 1/2 teelusikatäit soola + 1/2 teelusikatäit suhkrut + supilusikas balsamiäädikat + 100ml kuuma vett
Eelnev võtab kokku kuskil 10 minutit.
Pane 50 minutiks rõdule kuuma päikse kätte mullitama ja valmis.
Veidi traditsioonilisem variant sai ka just ööseks hakkama pandud:
3 peenikest kurki pesta ja pool-koorida (nii, et triibud on, hakkab maitse kiiremini, paremini külge); ilusateks ümmargusteks 5mm jämedusteks ketasteks (sest purk juhtus ringikujulise põhjaga olema noh...); 2 teelusikatäit kuivatatud küüslaugulaaste; 2 teelusikatäit kuivatatud tilli; 1 teelusikas suhkrut; 1/2 teelusikatäit soola; sooja vett niipalju, et kurgid täpselt kaetud; kaas peale, korralikult segi raputada ja ööseks toatemperatuurile (25C siin).
Hõissa, till, muuseas. Leidsin nimelt ühest poest müügilt (haruldane asi siin), saab nüüd tolle Poola päritolu teadmata vanusega pakiga koonerdamise lõpetada. Ütleks, kui reaalselt teda millekski muuks kasutaks, kui kurkide marineerimiseks. Natuke sama suhe selle taimega mul, mis isal basiilikuga, suuremasse toitudesse parem panemata jätta. Isegi lõbu pärast pole kasvatada viitsinud.
Cheers,
Hedi