2020-11-10

Kala vol2 - sakana no nitsuke

Et see kolmesajajeenine 800grammine pakk mingit sort tuunikala siis... Pole kunagi nii veripunast varianti näinud, söömisest rääkimata. Pigem meenutas loomamaksa või veisesüdant. Lõhna poolest asi ka just ei hiilanud. Ehk et põhimõtteliselt oli kala liiga kala.

Kalatustamise abivahend number 1: jupid kõigepealt korralikult pesta, siis ükshaaval mõnekümneks sekundiks keevasse vette (blanching on toimingu nimi), kuni pealmine kiht kergelt hallikaks muutub. 
Kalatustamise abivahend number 2: suurele pannile vesi (1 cup), sojakaste (2/3 cup madala soolsusega), mirin (4-6 supilusikatäit), mesi (4 supilusikatäit suhkruasendajaks), sake (odavaim one-cup). Loe: korralikult tugeva maitsega keeduvesi/kaste.
Kalatustamise abivahend number 3: kastmesse supilusikatäis ingveripastat - see pidi spetsiifiliselt kalamaitset vähendama, samas on kogus piisavalt väike, et toidule ingverimaitset ei teki.

Kala kastmesse, kuskil tunniks madalale tulele moorima. Valgemad tükid pehmenevad kiirelt, punased veidi kauem - tark idee need veidi väiksemaks lõikuda.
Söögiks lamedapõhjalisse kaussi kulbitäis riisi, kalatükid ja julge annus keedukastet. (Paksendajat ei ole, täiesti vedel teine, sellest kausivajadus.)

Kommentaariks ainult, et sõin kolm portsjonit.

Cheers,
Hedi