2021-06-21

Pitsapuder

Leiutasime pitsapudru. Vaat see pannipitsapõhjatainas, mis eelmisel korral ideaalselt töötas, seda seekord teps mitte ei teinud. Pisikesed muutused olid taignas, suur muutus pannis, aga mis päriselt süüdi, ei tea. Igal juhul sai seda "pitsat" pannilt kätte ainult lusikaga kaussi kraapides. Välimus sai hindeks rasvase nulli, maitse oli aga tiptop.

See retsept EI toimi:
  • 0.5 cups coarse corn flour
  • 1 cup fine corn flour
  • 2 cups rice flour
  • 2 teaspoons salt
  • 2 teaspoons baking soda
  • 5 teaspoons sugar
  • 6 teaspoons oil
  • 800 ml plain yoghurt
  • basil powder
  • paprika powder
  • majoram
Plan: mix all in bowl, let stand, fry some on oiled pan from first side, flip into second pan, add toppings, let cheese melt, eat, repeat.

Reality: mix in bowl, let stand, oil pans, pour some batter in, that gets completely irrevocably burnt to the bottom, leave that bottom layer behind and "flip" some of the rest of the mass, that, of course, gets stuck too, add toppings anyway, end up with a slightly fluffy-cakey thing that refuses to come out of the second pan except by scraping everything into a pile, eat anyway and find it's awesome, then spend ages scrape-washing the pans to try again, after which give up and change to a non-stick pan.

Ai, sunnik, kirjutasin koostisosi paberilt maha, keel läks sassi jälle. Nojah.

Mõtisklusi teemal "mis nihu läks":
  • Küpsetuspulber/sooda tõesti tõesti tuleb sellistest ettevõtmistest täiesti välja jätta - teeb tulemuse kaugelt liiga koogilikuks.
  • Vaskpannid on... ee.. keerulised. Viimase portsu pitsapõhja tegin tavalisel teflonil - ei ühtegi probleemi. Samas pannkooke, maisi- ja tatraleiba, kogu muust kokandamisest viimaste nädalate jooksul rääkimata, on vasel teha saanud, kah probleemideta. Hmh...
  • Õli asemel peaks põhja võis küpsetada katsuma, peaks krõbedam saama.
  • Taignasse sobiks oliiviõli paremini, kui rapsikas. (Polnud käepärast, ei meeldi piisavalt, et pudeli enne rääsumist ära tarvitada jõuaks... Suure tõenäosusega on selle vastumeelsuse algallikaks varasemad kokkupuuted paremad-päevad-ära-elanud oliiviõliga, aga ei viitsi ümber ka harjutada.)
  • Maisi ja riisijahud võiks ka 1:1 suhtes ehk paremini käituda.
  • Põhjad said kaugelt liiga paksud. Süüdistan kodus käest ära minemas olevaid jogurteid, mistõttu topeltkogus kokku segatud sai. Algideest kuuest põhjast kolm sügavkülmutada, ei jäänud palju järgi, kui asi taigna pannitamiseni jõudis. 
On the flipside:
Basiilik, paprika ja majoraam otse taignasse olid maitse poolest väga hea idee.
Ja noh, leiutised alati vahvad :)

Peaks-toimima-retsept:
  • 1 cup rice flour
  • 0.5 cups coarse corn flour
  • 0.5 cups fine corn flour
  • 1 teaspoon salt
  • 2 teaspoons sugar
  • 3 teaspoons olive oil
  • some dry (mediterranean) herbs of preference
  • paprika powder
  • 400 ml plain yoghurt
Tainas kolmeks, võiga non-stick pannile. Üks pool krõbedaks, õhus, otse loomulikult, ümber pöörata, pitsakattematerjal ja juust peale, kaane alla kuni valma.

Cheers,
Hedi