2022-08-04

Äriidee

Värskesoolakurke teen iga natukese aja tagant. Kiirmeetod - pestud, kooritud, viilutatud kurgid maitsestusega hommikul keevasse vette purki, õhtul külmkappi, kestavad teoreetiliselt paar nädalat, reaalsuses saavad kõvasti varem otsa.
Marinaadis sool, till, küüslauk ja tšilli kindlasti, pluss üsna suvaline kombinatsioon millest iganes, mis näppu juhtub - piparmünt, rosmariin, perilla, basiilik, soja, mirin, suhkur, ingver, oregano jne. Kui värskeid lehti-varsi kasutada, jäävad teised aga pidevalt kurke välja õngitsedes jalgu, või jääb pudi viiludele külge ja näev kole välja. Niiet arendasime meetodi - tahke maitsekraam purgi põhja paberist/riidest teepakkidesse (müüakse purutee tarbeks sajajeenikates 80-100tk pakis, tuleb kõige vähempaberimaitseline variant testides leida ainult).
D tuli täna hommikul idee edasiarendusega välja: "Picklepacks" ehk ükshaaval pakendatud kuivatatud maitsetaimede pakikesed, mille suurema jebimiseta kurgi- vm. marinaadi tehes vette viskad ja voila. Rauselt toodetakse miskit sellist juba? Kuskile käsitöö/talukaubalaatadele oleks lahe ise meisterdada selliseid igatahes.

Cheers,
Hedi