2018-06-28

Double combo

Kõrvitsa-karri pastakaste
Külmutatud sealihaviilud juppideks (ise nuga samal ajal sõrmede ühes tükis püsimise pärast tõelises mures olles piieldes) ja potti tilga õliga lõpuni sulama-küpsema. Tähtaja ületanud sink kuubikuteks ja sinnasamasse. Singipakivedelik (ei tea mina, mis imelikus roosas asjas nad siin oma sinke hoiavad, aga loogika järgi peaks see söödav olema, eks... Eks?) sinna otsa, kui asi natukene kõrbema tahab minna aga parajasti muuks hetkel ei ole. Poolik kabocha 1x0,5'0,5 cm juppideks ja potti, peotäis puhastatud kõrvitsaseemneid pakist sinnasamasse. Maitseks sidrunipipar, karrimaitseaine, ingveripulber, sool. Kogu asi sojapiima uputada ja (üle) keeta, kuni kõrvits lagunema hakkab. Siis kolmandik tassi külma veega segatud jahu, et kaste paksuks ajada. Rokase pliidi võib rahulikult märgade lappide alla hommikuni seisma jätta. Ühtlasi teenis see improvisatsioon selgelt kõige väärtuslikuma komplimendi peale seda kuudetagust hetke, kui geiklubis tooli peal tantsima juhtusin ja üks vanem meesterahvas oma partnerile mainis, et "That is one hell of a woman who even gays check out." Seekordne oli siis palve sisuliselt mittekokkavalt (ja ühtlasi väga pirtsult) sõbralt, et ma retsepti annaksin, sest ta tahab seda kodumaale tagasi minnes teha.

Vürtsikas seesamilisand riisile
Lihaviilud pannil tavalise ja seesamiõli segus kergelt praadida. Porgand koorimisnoaga sinna otsa viilutada. Kaks kastmelusikatäit lahjat sojakastet + kaks supilusikat mett + üks gochujangi sisse segada. Paras posu seesamiseemneid ja supilusikas kuivatatud küüslauku uhmris peeneks ja samasse. Vajadusel veidi vett juurde, kaas peale ja liha pehmeks hautada. Lisada pakk pestud ja nõrutatud moyashit, korralikult segada, veel 5-10 min hautada. Serveerida kausi värske riisiga.

Cheers,
Hedi