Tegin paari postituse taguse uitmõtte teoks ja kablutasin eile supermarketisse spinatit otsima. Peale eelmainit smuuti olen üldse vist ainult paaril korral söönud - mingites restoranisalatites ilmselt ja raudselt kunagi L tehtud püreesupina, mis (lapsele, nagu ma olin) täiesti hirmsast väljanägemisest hoolimata päris mõnus oli. Ehk et ei, ma ei ole kunagi varem seda kokates kasutanud, seega esimeseks katsumuseks oli seinatäis peaegu-samasugused-aga-mitte-päris rohelisi lehti, mille hulgast õige asi vales keeles üles leida. Sõnastikku kasutasin, aga suurt targemaks ei saanud, seega lõppkokkuvõttes tulin tulema ühe pundiga, mil juurikad all (198 yen ja sildil olev nimi tõlgiti guugli poolt tõepoolest spinatiks), teine kimp oli lehtede hargnemiskohalt maha lõigatud (98 yen, tõlge puudu). Hinnad erinevatel piklikümaralehistel taimetoodetel läksid muuseas kuskile 600 yeeni kanti välja, igasuguseid hargnevaid ja laiu lehiseid ignoreerisin by default.
Eile läks jääkuningannaks kostümeerimisega kiireks kätte, aga täna jõudsin lõpuks mõtlemiseni, et mida imeasja selle mäe heinaga nüüd peale hakata. Kiire test tuvastas, et lehed maitsesid tõesti pisut erinevalt, aga kumb neist (kui kumbki, siin maal on toidutaimed natuke teistsugused, isegi kui nimi sama, mis meil) spinat oli, ei tea. Päris toorelt krõmpsutada ei tahtnud, niiet lõikusin osa mõlemast juppideks, viskasin mõnda aega seesamiõlis praetud kartuli-seenesegule otsa pannile. Lisaks sidrunipipart, paar supilusikat söögiäädikat (Jaapani oma, mitte seda õudust, millega mõned meil täiesti korralikku sülti ära rikkuda tavatsevad.... oiiiiiii, tahan sülti!!!), kaks (kõvasti üle tähtaja, nagu ikka) kanamuna ja maitseks tsipa sojakastet. Ülla-ülla - hea tuli ja sai kiirelt nahka pistetud. Mental note küll, et järgmine kord võiks kartulid suurema koguse rohelise, natukese paprika ja lisamunaga asendada. Ehk pigem munapudrulaadse asja teha. Muidu see lehine maitse klappis muna-sojaga üsna perfektselt.
Ülejäänud mäe lõikusin juppideks ja torkasin portsu kaupa sügavkülma samal ajal juureldes, et kas peaks lehed enne ära pesema või ei (kergelt mulda krigises küll hamba all, heh), ja et kas saan sealt peale sulatamist ainult ühe ligase rohelise klombi tagasi või jaa.
Igatahes, kuigi mitte päris vegan (tutvused, tutvused ja mõjutused.. hmmm lõhnab, nagu järgmine postitus), siis taimetoit missugune. Teen veel.
Cheers,
Hedi