2018-12-04

Lõputu kasulik tabel

Lakkamatu siltide lugemine vales keeles hakkab ajudele vaikselt... mõtlesin, et paneks kirja, mis on mis, aga nimekiri ei taha kuidagi ära lõppeda, kui iga asja seitset eri moodi kutsuda saab, oijehhh. Ja jah, mul on vahel märksa kergem taimede üle ladinakeelseid nimesid kasutades järge pidada - erialane kretinism for the win.

kanji kana English Latin
大麦 おおむぎ barley Hordeum vulgare
割り麦 わりむぎ barley (ground)  
蕎麦 そばむぎ buckwheat Fagopyrum esculentum
そば粉 そばこ buckwheat flour​  
生そば きそば buckwheat noodles 100%  
雑穀 ざっこく cereals: assorted grains  
押し麦 おしむぎ cereals: rolled barley, oat  
むぎ cereals: wheat, barley, oat  
大蒜 にんにく garlic  Allium sativum
  グルテン gluten  
麩質 ふしつ gluten  
  グルテンフリー gluten-free  
玉蜀黍 とうもろこし maize, corn Zea mays
南蛮黍 なんばんきび maize, corn  
  メイズ maize, corn  
牛乳 ぎゅうにゅう milk, dairy  
低脂肪乳 ていしぼうにゅう milk: low fat  
乳飲料 にゅういんりょう milk: drink with vitamins  
原乳 げんにゅう milk: untreated, fresh  
生乳 せいにゅう milk: untreated, fresh  
脱脂乳 だっしにゅう milk: skimmed, nonfat  
無脂肪乳 むしぼうにゅう milk: skimmed, nonfat  
きび millet Panicum miliaceium
  オーツ oats Avena sativa
燕麦 えんばく oats  
オート麦 オートむぎ oats  
玉ねぎ たまねぎ onion Allium cepa
  オニオン onion  
ねぎ onion: green  
こめ rice Oryza sativa
ライ麦 ライむぎ rye Secale cereale
黒麦 くろむぎ rye  
蜀黍 もろこし sorghum  Sorghum bicolor
豆乳 とうにゅう soy milk  
大豆 だいず soybean Glycine max
小麦 こむぎ wheat Triticum aestivum
真麦 まむぎ wheat  
小麦粉 こむぎこ wheat flour​  
麦粉 むぎこ wheat flour​  
お麩 おふ wheat gluten  
   
原材料名 げんざいりょうめい ingredients  
  エネルギー calories  
熱量 ねつりょう calories  
たんぱく質 たんぱくしつ proteins  
脂質 ししつ fats, lipids  
食物繊維 しょくもつせんい fibre  
食塩相当 しょくえんそうとう sodium equivalent  
炭水化物 たんすいかぶつ carbohydrates  
糖質 とうしつ sugars  
糖分 とうぶん sugar amount  
砂糖 さとう sugar  
精白糖 せいはくとう refined sugar​  
太白砂糖 たいはくざとう refined sugar​  
   
カロリーゼロ   calorie free  
カロリーオフ   low calorie  
低カロリー   low calorie  
糖質ゼロ   sugarfree  
無糖   sugarfree, unsweetened  
糖質オフ   low sugar  
低糖質   low sugar  
脂質ゼロ   fat free  
脂質オフ   low fat  
低脂質   low fat  
塩分オフ   low salt  
   
本品はxyzを含む製品と共通の設備で製造しています。 Product is manufactured using common equipment with products including xyz.

Cheers,
Hedi