2019-12-01

Kodused valgubatoonid

Aitäh, kõigepealt, empsile, kes välja mõtles, kuidas "protein bar" maakeelde tõlkida. Päris ausalt kohe, ei olnud siin inglise-jaapanikeelses keskkonnas selleks enam suuteline.

Asja juurde. Üks vahva riiul on siin korteris, seitsme plastpurgiga, mis täidetud kergelt eri tonaalsuses pruunikate pulbritega. Tegu erineva maitsestusega vadakuvalgupulbritega (jah, seda pidin ka googeldama just, misasi see whey õigupoolest eesti keeles on), millega viimasel ajal päris lõbusaid asju teha saanud. (Taipasin hetk tagasi, et eilses eksperimendis kasutasime tegelikult hoopis veiseliha valgupulbrit, aga see selleks.)

Gluteenivabad, suhkruta valgubatoonid juhuks, kui kiirelt energiat tarvis...

Purusta köögikombainis eelistusele vastavalt peeneks või jämedaks pudiks:

40 g mandleid (väidetavalt oleks "kooritud" paremad, ise eelistan tavalisi)
40 g sarapuupähkleid (kasutasime "koorituid", mõtlen, et tahaks neid ka tavalisi, kiudained jne)

Lisa ja mikserda kuni mass ühtlustub:

125 g datlipastat (tavalised kivitustatud datlid kah ok)
45 g mett või vahtrasiirupit (katsetasime mõlemat, algselt oli ette nähtud siirup, meega tulid märksa maitsvamad)

Lisa ja mikserda viimast korda põhjalikult:

40 g šokolaadimaitselist veiselihavalgupulbrit (peaks teiste maitsetega ka katsetama, vadakupulber pidada ka kenasti toimima)
20 g mõru kakaopulbrit (oleks ise 30 g pannud)

Kalluta mass (üsna tükiline ja kuiv tundub teine) topelt toidukilele (või küpsetuspaberile) keera otsad korralikult kokku ja kuku pressima, kuni kogu kupatus enam-vähem ühte klombi moodustab. Kuju on muidugi maitse ja artistlikkuse väljendumise küsimus. Lühiajaliseks tarbimiseks külmkappi, pikemaks säilitamiseks sügavkülma. Söömiseks lõigu lihtsalt juraka otsast juppe.

Cheers,
Hedi