See pagana asi muudkui muundub sellest olenevalt, millised jahupakid parajasti poolikud ja mis muid ideid pähe tuleb. Paneb siis veel ühe versiooni mõne uue nipiga kirja.
Puuvili:
a) "värske ananass":
- Puhasta 1/2 suuremapoolset ananassi
- Lõigu 1 cm paksusteks viiludeks
b) viilutatud "konservananass":
- Vali rõngad, mitte tükeldatud ananass
- 1 tavaline, mitte mingi USAsuuruses konservpurk
- Õngitse ananass purgist välja, jäta siirup alles
c) "õunad":
- Pese, koori, südamikusta 3 keskmist õuna
- Kaussi ja loksuta läbi 15 ml sidrunimahlaga
- Soovi korral maitsesta kaneeliga
Karamell:
Variantide a) ja c) korral:
- 40g normaalset (st soolavaba) võid 28cm diameetrisele pannile sulama
- Sulavõisse 20g valget (toorsuhkrud ei taha hästi karamelliseeruda) suhkrut, sega hoolikalt läbi
Variandi b) korral:
- Konservvedelik pannile, lase madalal tulel suuremal osal vedelikust ära aurata
- Lisa 40g võid ja 5g suhkrut
Lao puuvili ühtlaselt pannipõhja karamell-vedelikku, prae keskmisel kuumusel paar-kolm minutit ühelt, paar teiselt poolt, vala tainas peale.
Tainas:
Koondvalem: 150g jahulisi + 150-200ml piima + 1 muna + 20g rasva + 5g kergitusainet + maitseained
Ja siit edasi läheb keeruliseks... Üles kirjutada, ma mõtlen. Sest paistab, et näiteks neid jahulisi saab üsna suvaliselt konbineerida. Eilne variant sai selline:
- Jahusta köögikombainis 25g mandleid + 25g kookost (helbeid või laaste)
- Samasse 1 muna
- Lisa 20g rasvainet (mul otse loomulikult see kõige parem - kookosõli, aga toimivad ka oliiviõli, või, miks ka mitte, seesamiõli, kui see maitseb...)
- 10ml sidrunimahla - kui kergitusaineks söögisoodat, mitte küpsetuspulbrit kasutad, lisa veel 5ml
- Tunde järgi vaniljeekstrakti (no nii teelusikatäis ehk)
- Pool teelusikatäit soola
- 5g suhkrut (siin kasutan pruuni toorsuhkrut, vähe tervislikum kui valge)
- Mikserda kõik eelnev korralikult läbi
- Lisa ülejäänud 100g jahulisi: 25g maisitärklist + 25g peent maisijahu + 25g jämedat maisijahu + 25g riisijahu (näiteks)
- 150 ml piima ja mikserda mass läbi
- Võimalikult vahetult enne pannile valamist sinnasamasse 5g söögisoodat või küpsetuspulbrit
- Mikserda jälle ja hinda taigna tujukust - kui mikserist pannile valamine üsna lootusetuna näib, lisa vähehaaval piima, kuni valatavaks muutub (erinevad jahukombinatsioonid paistavad erineva vedelikuimavusega olevat - siiani pole veel kordagi sarnase konsistentsiga taigna saamiseks sama kogust piima mõõta õnnestunud...)
Küpseta madalal kuumusel kaane all kuni karamelliservad pruunikaks hakkavad tõmbuma. Võtab kuskil 5-10 min aega. Kui pannilt kõrbehaisu tulema hakkab, on juba jama.
Kata pann küpsetuspaberi ja kaanega ja keera hooga kummuli.
Libista kook (nüüd karamell-puuvili pealpool) kõige küpsetuspaberiga tagasi madalal tulel pannile ja küpseta põhi lõpuni.
Hambaorgitest.
Tõsta paberinurkadest hoides otse taldrikule, või libista paberilt maha, kui julge oled.
Vaniljejäätisega on topelthea.
Cheers,
Hedi