2021-10-18

Sibulasupp-kaste-moos-miski


Vaskpannile kinni kõrbenud lihajäänused (mingi spets nimi on sellel kraamil ka, kokandussaadetes muudkui kiidetakse) + halb valge vein, sool, pipar, või + käputäis kuivatatud praesibulahelbeid. Kraapida ja segada, kuni meelepäraselt paks. Lihatoidule kastmeks ja särtsu andmiseks.

See kuiv praesibul on super, muide. Tuli (poolkogemata) viimati kilose pakina, sobib pmst igale poole panna, kuhu muidu sibul (mis teadupärast allergik-silmadele ja seedimisele ei meeldi) käiks. Konsistentsiga annab ka palju mängida - paned kohe alguses vedelas faasis toitu, rehüdreerub üsna tavaliseks küpsetatud sibula laadseks. Riputad valmis toidule enne söömist peale, saab lisakrõmpsu. Pluss kõik vahepealsed variandid. Tatart ilma selleta juba aastaid üleüldse ei tee. Ja tegelikut nii hea, et söö või otse pakist (no selliste minisuuruses) kartulikrõpsude asemel.

Cheers,
Hedi