Pool õhtusööki, harukordselt mitte valgu, vaid tärklisekomponendi näol, oli puudu. Trillallaa-trallallaa poodi valmistoidulettide ümber tiirutama. Kõigepealt jäi lihtne küpsekabocha näppu. OK, sobib. Aga kõrval salatiletis pesitsenud karp kabochasalatit (nägi välja nagu kartulisalat, aga kohalikust tumeoranžist kõrvitsast siis) tundus nagu "upgrades", niiet sai esialgne valik selle vastu vahetatud.
Kodus amps inarizushit ja siis see kabochaasjandus. Nojah... oli teine siis magus. Libavahukoor, mitte aju tagumisenurgaga oodatud hapukoor (see oleks küll pidanud kellukese kõlisema võtma tegelikult, Jaapanis hapukoor ju...), kuhjas peal, tipus keedetud kurumipudi (see vist ikka on kreeka pähkel, ja mitte kastan, aga pead ei anna praegu...).
Ehk et maitsebukett siis: plastikvahukoor + keedupähkel + magus kõrvitsamöks + ... ja no see võtab siiani kukalt kratsima... järelmaitseks toores mugulsibul. Kontrollisin, silt vähemalt ei maininud, et sibulat sisse oleks pandud, aga, no ausõna, seda maitset ju EI aja millegi muuga segi?
Cheers,
Hedi