2022-11-01

Jõhvikamoos

Ei oska kirjutada enam - hunnik lihtsaid postitusi on pooleli ja ei liigu edasi ega tagasi, keelest olenemata. Kaua-kaua juba, oeh. Aga et meelest ei läheks.

Kuivatatud jõhvikatest saab kah moosi teha.
Ajend avastuseks - E saadetud olid nirus seisus, kahtlase valge kirmega, tsipa kartis "toorelt" süüa ja maitsvad nad ka sel moel ei olnud.

Retsept:
2 tassi kuivatatud, loputatud jõhvikaid
1/2 kuni 1 tass roosuhkrut (magusalembusest olenevalt varieerida)
1 tass vett
2 teelusikatäit sidrunimahla (valikuline)
2 teelusikatäit ingveripastat (valikuline)
1/2 teelusikatäit jahvatatud kardemoni (valikuline)
1/4 teelusikatäis soola

(Isver, need lollmõõteühikud kõlavad veel jaburamalt, kui ära tõlkida. Aga kasutatud retsept oli nendes ja gramme ei mõõtnud praegu.)

Kõik (võimalikult mittekleepuvasse) potti ja madalal tulel aeg-ajalt segades 45 min keeta. Valmis.

Ühtlasi JÄLLE eiteamitmendat korda blogi temaatikat arvestades kergelt paradoksaalne memo, et netist leitud retsepte on mõttetu, et mitte öelda kahjulik, järgida - ülal toodu on juba mitu korda modifitseeritud variant, esimesed piinlikult täpselt protokolli järgivad katsetused olid liiga vedelad, liiga vähe keenud, tulisoolased jne. Võin pea panti panna, et oleks omal käel pihta hakanud ja kõhutunnet järginud, oleks esimese korraga normaalne moos saanud... Ja need on veel normaalsed retseptid, mitte see absoluutne pullikaka, mida kanalid nagu "5minutecrafts" jmt levitavad. (Näiteks: pooleks lõigatud piima-tetrapakki kanamuna lisades ja segu mikrolaineahjus kiiritades ei saa mitte mingi nipiga tulemuseks karamellpudingit. Ja kui saama hakkab, siis paluks maakera peatada, ma tahan maha minna. Samas... Chicken.)

Cheers,
Hedi