2014-04-26

Äädikas ja tigu

First things first... jah, ma tõesti sõin äsja ära oma elu kolmanda teo. Selle soovitajale ja proovima sundijale au andes peab tunnistama, et oli märksa meeldivam kogemus, kui varasemad kaks. (Esimene oli grillitud ja kuskil Euroopa mereannirestoranis... Veneetsia? Brüssel? Budapest? Teine mingil kodumaisel koosviibimisel ja otse marinaadipurgist.) Igatahes tegu siis Saizeriya hetkemenüüs oleva õli-maitseainekastmes küpsetatud variandiga, mis saiaga koos üsna probleemideta söödud sai. Päris ise tellima ei kuku, aga noh...

Ja siis küsimus laiale ringile: Mida teha pudelitäie sushiäädikaga, mida ilmselgelt jäänud nelja kuu jooksul ära tarbida ei jõua? Teadmiseks, et sushiäädikas sisaldab riisiäädikat, soola ja suhkrut ning meenutab mulle isiklikult maitselt kõige rohkem veega kõvasti lahjendatud õunaäädika ja sidrunimahla segu.

Seni tuvastatud head ideed:
  • Riisi maitsestamine, milleks see algupäraselt ka ette nähtud on... aga ei pea siis kohe nori sisse toppima seda riisi - võta leebema maitsestusega grillliha kõrvale või keera koos riivjuustu ja kurgiga salatilehe sisse või söö äädikariis niisama ära (jah, tunnistan üles, et olen niipalju aasialaseks muutunud, et lihtsalt riisi söömine tundub täiesti normaalne).
  • Kapsas ja äädikas ja mitte midagi muud - pole vaja lihtsalt ja saab väga hea värske hapuka salati.
  • Igasuguste toorsalatite ja liha maitsestusega saab ka mängida.
Ülaltoodud on kahtlemata head ja korduvalt läbi proovitud ideed, aga tahaks midagi uut ka.

Cheers,
Hedi