Wiki andmetel "Teriyaki is a
cooking technique used in Japanese cuisine in which foods are broiled or
grilled with a glaze of soy sauce, mirin and sugar." See mirin, muuseas, peaks spetsiifilise maitsega riisivein olema.
Aga ega mind nii väga huvitanudki, millest ta tehtud on, point on praegu see, et tegu on üldiselt väga-väga-väga hea asjaga, (kuigi jah nüüd koostist lugedes ja oma suhkru- ja sojalembuse valguses järele mõeldes pole see ka sugugi üllatav...). Igatahes väga levinud ja täiesti vastapandamatu näide on teriyaki kana, sage nähtus on ka teriyaki kala-, sea- või veiseliha, ent leidub ka teriyakiburgereid, -pirukaid, -krõpse ja muud. Siiani selle maitsega mööda pole pannud, seega soovitan soojalt.
Hm... nüüd muidugi tekkis idee, et võtaks ja õpiks õige ise tegemise ära, vaevalt, et koju tagasi tulles õiget sousti igalt poeriiulilt saab...
Cheers,
Hedi
Hedi