2016-12-24

Jaapani karri, see kodusvalmistatav

Nii, põhimõtteliselt tõestatud. Isegi, kui valmistamise ajal mõelda, et okei, need asjad hakkasid kapis käest ära minema, pole parata, tuleb ära tarbida ja vähemasti saab siis ühegi postituse stiilis, et "ärge parem seda kombinatsiooni proovige" nende lakkamatute "see oli hea, too oli ka hea" vahele (ausõna, ma jõuan millalgi selle poolelioleva grillil keedetud krabisisikondade postituse ka lõpuni kirjutada), EI ole võimalik karrit (seda jaapani oma, mis suuuuuuurte puljongikuubikute kujul pakist tuleb) tuksi keerata. Seekordne kompott: punane kanaliha, sibul, magus kõrvits, vesi ja karrikaste. Söödud nii udoni kui riisiga, millest ausalt öeldud eelistan esimest. Niiet, T (kui õigesti meeles on, et sulle üks pakk toodud-viidud sai), marss kööki enne kui halvaks läheb. :P

Edit: kuna just kontrollides selgus, et mälu petab ja ma ei olegi vist kirjutanud, kuidas see karritegu toimub, siis paari punktiga:

a) Lõigu mingit suvalist lihakraami, viska potti, pruunista kergelt.
b) Lõigu kokku täiesti suvaline komplekt aedvilja, seeni vmt (kui muidugi üldse tahad, võib ka ainult kastet süüa ju iseenesest). Tavaline on kartul, daikon ja porgand vist... aga tõesti, täiesti üks kõik mida võib sisse panna. Viska potti.
c) Lisa vett, võib pakilt milliliitreid lugeda muidugi, aga ma harrastan pigem paar-sentimeetrit-üle-tahkete-osade varianti.
d) Võta karrikuubikud pakendist välja, üldiselt on 2*4 suurt kuubikut. 4st kuubikust eelmainitud veekoguse juures saan ohtralt kastet viiele kausitäiele.
e) Lase asi kergelt keema, sega-sega-sega, et kuubikud ära lahustuksid ja klompi ei jääks. Kerget paksenemist peaks nägema, jahtudes tõmbab veel paksemaks. Kui ikka päris vesi paistab, pane kuubikuid juurde. muidugi võib alguses igaks juhuks ka paksema teha, vett juurde saab ikka panna, vastupidine nõuab juba erilisi oskuseid, heeh.
f) Keeda riisi või udonit (lindikujulised nisunuudlid), pane kaussi/taldrikule, kaste juurde.
g) Lisa mingit marineeritud kraami juurde.
h) Lisa soovi korral juurde karashi't ehk mingit vürtsikust andvat maitseainet, riivjuustu, värskeid köögivilju kõrvale jnejne

Ehk kokkuvõttes: tee, mis pähe tuleb ;)

Cheers,
Hedi