... kui Asterixilt laenata. Ühtlasi OMGOMGOMGsedasaabreaalseltonlineslugedamiksmasedavaremeiteadnudkõikkümmekondkodusolemasolevateestikeelsetonkolmkümmendkordaläbiloetudjaantikvariaatidesneidkunagieiolnudjaüldse...
Nii, aga kui see nüüd välja hõisatud sai, kuigi endiselt on raskusi tooli peal paigal püsimisega, see on nagu enneaegne jõulukink ja nüüd on ainult vaba aega vaja natuke et tagasi lapsepõlve saada korraks...
Okei, proovime uuesti, hihi. Supiaeg on ühesõnaga kätte jõudnud siin külmapoolsete ilmadega koos, isegi minusugusele mitte-just-supifännile. Paar vahvat-lihtsat-kiiret segu igatahes:
Vahemere läätse-tomati-sibulasupp. Mingeid trikke pole, sibul viiludeks ja potipõhjas õliga ära klaasistada, rohkelt vett ja pakk tomatipüreed sisse, läätsed sinnasamasse ja keeta, kuni pehmed. Tera pipart ja vahemereline ürdisegu sobib maitsestuseks ideaalselt.
Soojendav kartuli-kana-ingverisupp. Poolteist liitrit vett keema, paar puljongikuubikut sisse, punane kanaliha (kogust ei tea, see ühe inimese ühe toidukorra nutsakas, mis mul sügavkülmas olema juhtus) tükkideks ja sinnasamasse, 4 väikest kartulit pesta, koorega juppideks ja potti, ingverijuurikast paaricmne jupp millimeetristeks viiludeks, kolm-neli küüslauguküünt samasugusteks, rõdult potist peoga väsket tüümiani kõige okstega sisse. Keeta tasamisi kuni kartul pehme. Tüümianioksad (nii kiirelt vähemasti) pehmeks ei lähe, need tuleks mingil hetkel välja õngitseda, lehed sealt küljest võib aga kenasti supi sisse siristada.
Supilaadsus hakkliha-kapsahautise ainetel. Kapsahautis, mis lapsena lihtsalt iiveldama võttis, muutus mingil hetkel üheks lemmikumaks kodumaiseks toiduks. Noh, siin tuleb ikka mõni vint veel peale keerata, et huvitav oleks. Hakkliha potis pruuniks (teflonpoti puhul lisaõli loomulikult vaja pole), veidi musta pipart peale, lõigutud kapsas otsa ja siis üle vajada väga korraliku koguse soolase sojakastme ja vee seguga. Hautada kuni kapsas valgesuse kaotab ja süüa supi asemel.
Hmmm. Nüüd tuli tom-kha isu, tuleb jahile minna vist.
Cheers,
Hedi