Wikipeediat tsiteerides "Tteokbokki is a popular Korean food made from soft rice cake, fish cake, and the sweet red chili sauce called gochujang. It is commonly purchased from street vendors or pojangmacha." Seda siis tänapäeval, kuigi toidu algupärane olemus, nagu sealtsamast edasi lugeda huvitav on, oli mõnevõrra teistsugune.
Igal juhul Tokyos aastat vahetamas käies pagesin korraks loomulikult ka Shin-Okubo'sse, kust korea toidukraami poest kilo jagu neid päris õigeid riisipulki ja tillukese pakikese seda päris õiget kastet kaasa võtsin. Ise valmistanud seda kraami kunagi varem ei ole, seega kiire googeldamine, et pulki on vaja kergelt keeta, kaste potti, veidi vett juurde ja tagasihoidlik kogus riisipulki sinnasamasse podisema. Laest kella vaadates sai siis mingil hetkel üks pulgake välja õngitsetud ja otsast veidi näkitsetud. Peale mida tuli jupp aega suu pärani rõdul seista ja seda mitte temperatuuri pärast. Ohaeg aga ma olen ära unustanud, KUI terav Korea toit ikkagi on. Hädakorras sai siis kastet, mida tõesti oli algusest peale täiesti absurdselt väike kogus, paki tomatipasta ja veega lahjendatud ning potti (mõningaste raskustega) topitud kogu see kilo riisipulki.
Süüa õnnestus seda kraami lõpuks korraga pool kaussi, kus juures teravuse edasiseks mahendamiseks sai sinna enne veel hunnik toorest moyashi't sisse segatud. Lisaprobleemideks osutusid fakt, et kui palju riisi on tihedaks massiks kokku tambitud, siis kuigi ruumalaliselt väike, täidab see kõhtu äärmiselt efektiivselt. Ja asja... kleepuvus? Sellest viimasest olen varem küll kuulnud, nii hiljaaegu M'i poolt jutustatuna, selliste õnnetute pealkirjade alt kui ka (hehe) sellisest meeldivast allikast, kogenud aga varem mitte. Sest nagu selgus, kõik need sajad variandid mochidest, millega seni kokku puutunud olen, ei anna ligilähedaseltki edasi seda kurgu kinni kleepimise tunnet, nagu need isekeedetud tteokbokkipulgad tekitasid.
Noh ja kui huvi peaks olema, mis selle kilojao toiduga edasi sai, siis on nüüd igatahes ära katsetatud, et kraam kõlbab väga mõnusasti pisikeste karbikeste kaupa külmutamiseks ja jaokaupa soojendamiseks-tarbimiseks. Lisaboonusena võtab jäätamisteraapia maha nii liigset vürtsisust kui kleepuvust. Scoooore!
Cheers,
Hedi