Kõikvõimalikku toidutalumatust ja toitumisstiile on nii palju ilmas praegu, et kui sünnipäevakutse tuleb sildiga "vegan/vegetarian Italian food", on üsna loogiline eeldada, et seltskonnas keegi end ka vastavalt sildistanud, eks? Noh, ei, tegelikult mitte - asi võib ka lihtsalt peo temaatika valikus olla... Heh, ja meie ponnistused enne kohale minekut juuksepahmakatest lõunase kala lõhnad välja pesta, olid seega mõnevõrra asjatud.
Kalasusest rääkides, muide - leidsin pahategelase üles, kes mul kaua aega peale seda, kui toit hävitatud ja köök küüritud, kalakummitusi tekitas. Plastiklõikelaud konkreetselt keeldus haisuvabaks saamast - nühkisin teda siis kareda harja ja nõudepesuvahendi, sidruni või söögisoodaga. Lendas lõpuks lihtsalt prügikasti. Olgu raiskamine, aga ei kannatanud seda lehka enam.
Aga tagasi sünnipäevatoidu juurde. Armas on, kui rahvas su talumatusetemaatikat ka tõsiselt võtab. Näiteks mulle (ja S'le) oli kahepeale gluteenivaba lasagne tehtud (baklažaan, tomatikaste, vürtsid, juust). Teisest pastast ja banaanikoogist jäin küll ilma, aga see-eest kookose ja matchamaitselised veganjäätised said nii kiirelt degusteeritud, et kellelgi polnud aega piltigi klõpsata. Eks tuleb veel hankida.
Ühtlasi on selle lauslollaka aasta tagajärjel kujunenud antisotsiaalsus ikka tõsine asi. Eneses tunneb ära ja saab aktiivselt vastu hakata, aga kel kombeks pole sellistele asjadele keskenduda, neil võib üks hetk ikka korralikult raskeks minna. Noh, nii lootusrikkalt eeldades, et ilm kunagi taas "normaliseerub". Sedapuhku ei olnud enese kenapoolselt riide panemine ja koduuksest välja saamine nii rasked, kui paar viimast sotsiaalsuspuhangut tagasi, kohapeal aitasid vein ja ropupoolne kaardimäng pingeid lahendada. Ei, mõni aasta tagasi kogu aeg ja kõige möllu keskmes olles ja kõiki sobilikke/vajalikke inimesi üksteisega hobi korras kokku viies (because I could and was good at it... ja ma ei räägi siin, fui, kosjasobitamisest, fui, pole tollest kunagi aru saanud) ei oleks selliseid probleeme ette ennustada osanud.
Cheers,
Hedi