2016-08-31

Koogipotentsiaal

Kui esimest korda kuulsin, et riisikeetjat (meil vist isegi multicooker'i nime all leitav) tegelikult nii umbes kõige ettekujutatava küpsetamiseks kasutada saab, oleks ilmselt rõõmust lakke hüpanud kui a) mul riisikeetja olnud oleks ja b) kui seda uskunud oleks. Nüüdseks on igatahes mõlemad vead parandatud - paar korda oma recycle shop'i keedutünniga tavalist sticky rice' valmistatud, Korea kodukokkamisel (ausalt ka, ma millalgi jõuan sellest kirjutamiseni :P ) riis + värsked maisiterad + baklažaan (pidin praegu järgi vaatama, kuidas on なす inglise keeles, ja siis, kuidas on eggplant eesti keeles, this is getting out of hand) variant maitstud ning lisaks testitud paar... riisikeetjakooki.
Mina kummagi autor ei ole ning tegu oli totaalse eksperimendiga, aga selgub, et kui kausitäis kõige tavalisemat ülepannikoogitainast riisikeetjas ära küpsetada, saab tulemuseks tihke veidi taignamaitselise (jeeeeee!!) plönni, mille mina vabatahtlikult ja kaugelt liiga kiiresti (kui mitme pannkoogi söömisega see nüüd võrduski, on vist aeg jooksupüksid välja otsida...) nahka pistsin. Kui lisada pannkoogitaignale ka küpsetuspulbrit (või noh, parem siiski söögisoodat ja sidrunhapet), saab täiesti adekvaatse kerkinud ja õhulise koogi. Ja vot siinkohal hakkas minu kujutlusvõime igatahes juba täie hooga lippama ja plaanima kõikvõimalikke teisi taignaid ja sokolaadikooke ja puuvilju jne. Kui nüüd veel tegudeni jõuaks...

Oh, mis tuletab meelde oma kodumaise vaieldamatu lemmikkoogi, milleks on, ohoi, kui keeruline, juubeli pulbrist kokku keeratud tordipõhi. *itsitab pihku . Ei aga tõsiselt, mugavamat ja paremini maitsvamat kooki ei ole olemas ja potentsiaal on tollelgi kõva: mõru kakaopulber sisse -- šokolaadikook; vee asemel lisada pulbrile piimaga vedeldatud kohupiima -- kohupiimakook; vee kogust vähendada, selle asemel puuvilju või marju sisse -- puuviljakook; vett näiteks mustsõstramoosiga segada -- marjakook; taignasse puistada lõppeda ähvardava kehtivusajaga spordijoogipulber -- supermõnus hapu (ilmselt töötaks sidrunhape küll samamoodi) ja ilmselt mingeid tarvilikke soolasid sisaldav (hehehe) kook  Oh, ja muidugi ei tohi ära unustada, et küpsetusvorm tuleks enne taigna lisamist jupi Päris võiga sooja ahju pista, kus see kenasti ära sulab, ja seejärel panni keerutada, et kõik servad rasvaseks saaks. Garanteerib supermaitsva krõbeda kooriku. Nohhhh, ja kõike tainast muidugi ka pannile panna ei tohi, midagi peab kaussi limpsimiseks ka jääma ;). Küpseb kiirelt, valmiduse kontrollimiseks tasub hambaorgiga torgata, kui kuivaks jääb, oled omadega mäel.

Cheers,
Hedi