Isegi kui kohalik supermarket nende nunnude umbkaudu pöidlasuuruste värskete kartulite, mida meil turgudel mingil põhjuselt soodsamalt kui suuremaid suguvendi müüakse, pakiga üllatab ja puhtjuhuslikult kodus nii võid kui soola olema juhtub, ei tasu nii vaimustusse minna, et kõik korraga ära keeta. Sest, oeh, pole midagi parata, maitse on ikkagi vale, mis vale, ei tea, millest need juurikad siin maal tehtud on. Ootamatu köha-palaviku poolt peale sunnitud voodipäevaga kombineeritult oli ikka pettumus küll. Nojah, on vist homseks kah toit olemas. Ja lisaks sõin suure koguse (loe: 7 päeva kohta, sest need asjad, mille M mulle kuskilt välja ajas, on monstroossed) kuivatatud datleid peale, et tuju turgutada ja magusahimu taltsutada.
Ja see, et kapis ikkagi korralik kodumaiste ravimtaimede varu on, on lihtsalt mega! Haha, pole küll päris kindel, mis mõni tegelane minu nõiajookidest arvanud on aga...
Psst! Youtube search keyword - women vs men common cold/flu/sick.
Ühtlasi tekkis ingverivajadus. Kuivatatud-jahvatatud pulber hakkab otsa saama ja ega see ausalt öeldes kohe algusest peale kuskile kõlvanud kah (ja korraliku leidmise seiklust pole tihanud ette võtta, ilmselt oleks mõistlik kuskilt hiinalinnast alustada), ehtne värske juurikas on ikka mõistlikum variant. Too aga teadupärast sureb kiirelt, hoia kapis või väljas (mitte et temperatuuris suuremat vahet oleks talveperioodil) - kas kuivab või mädaneb. Seega idee - võiks ju külmutada proovida, aga päris niisama ei tihka, google, appi! Sattusin sellisele lehele. Ehk et tuleb välja, et enamvähem kõike on võimalik külmutada, hakka või suuremat kappi hankima, et kõik see mõnus nodi mu kyozapakkide, liha, viilutatud porgandite, kõrvitsakuubikute, hakitud seente ja puhutise paki ubade või herneste (kallid on, raiped) kõrvale ära mahuks.
Ah, mental note: kevad tulemas, vaja eelmisel aastal igatsusse surnud maitsetaimede asemele miskit toredat rõdule hankida.
Ja veel üks: kui tuju tuleb keskööl konservipurgitäis ube tomatikastmes (EI kvalifitseeru odavaks tudengitoiduks siin muuseas, tuleb spetspoodi minna, kui isu tuleb) nahka pista, aga neile veidi soola lisada vaja, tuleks kõigepealt tuled põlema panna, et ka reaalselt näeks, palju seda valget puru sinna puistad...
Ja veel üks: kui tuju tuleb keskööl konservipurgitäis ube tomatikastmes (EI kvalifitseeru odavaks tudengitoiduks siin muuseas, tuleb spetspoodi minna, kui isu tuleb) nahka pista, aga neile veidi soola lisada vaja, tuleks kõigepealt tuled põlema panna, et ka reaalselt näeks, palju seda valget puru sinna puistad...
Curious thought of the day: miks mul ikka veel asjad otsa ei saa, mida siia küllaltki piiratud temaatikaga blogisse kirjutada? Kas tegelikult juba ammuilma kordan kõike aga ise pihta ei saa? Ühtlasi on postituste kuupäevi vaadates täiesti selge, et grafomaania käib peal absoluutselt hootiselt, pigem nii kuu lõpu poole.
Cheers,
Hedi