Uskumatu, kui head võivad olla lihtsalt oliiviõlis praetud õhukesed sea- ja veiselihaviilud peale riputatud soolaga. Kõik oleneb situatsioonist, muidugi.
Müsli variant 2, tõsiselt rikkalik ja sedapuhku kogustega, sest oli aega hetk ja tuli kaalumise hoog peale... tl - teelusikas, sl - supilusikas:
300g helbeid (ei tea, millega täpselt tegu oli, silt oli kaotsi läinud)
100g rosinaid
50g puhastatud kõrvitsaseemneid
50g kuivatatud banaanilaaste
50g mandleid
u 10 sl oliiviõli
5 sl mett
5 tl sidruniessentsi
3 tl vaniljeõli
3 suurt tl suhkrut
2 tl pähklivõipulbrit
1/2 tl roosat soola
Kõik korraga praepannile, 15 minutiks madalale tulele, iga natukese aja tagant korralikult segada. Ära ainult kõrbema lase - been there, done that.
Ideed, mida eelnevale lisaks müsliks segada annab: mustad ploomid, kuivatatud õunad, mangod jne, päevalilleseemned, seesamiseemned, chia seemned, kookoshelbed ja -laastud, kakao, kaneel, kardemon, ingveripulber, tilk alkoholi, kaera-, odra-, rukki-, tatrahelbed, kõikvõimalikud pähklid, matcha-, piima-, sidruniteepulber. Munaga pidi tükilist müslit saama, oliiviõli asemel võib kõigi muude õlilistega katsetada.
Cheers,
Hedi