Oh Halloween, oh Halloween, küll oled ikka popp siin. Ehk et kuna esimesed kaunistused-kostüümid-jne tulid müügile augustis (ja ma ei liialda, got photo proof), siis nüüdseks on selles lilla-oranži-mustakirjus segadikus nii kaua viibitud, et hakkab vist alateadvust mõjutama.
Igatahes, kui kõik tondilossid-pakendil-oranži-lillakirju-vedel-šokolaad-sees aurutatud saiakesed nii head oleks, kui see, millele eelmine nädal juhtusin, poleks mul aastaringse Halloweeni vastu midagi. Noh, tegelikult kui kostümeerumine nii meelt mööda on, nagu mulle, ja šansse selleks nii vähe, nagu siin, siis pole häid saiakesi selle tahtmise tekkimiseks vajagi. Lihtsalt pöidlad pihus, et kahe järgneva päevaga piisavalt terveks suudab saada, et juba eelmiseks aastaks hangitud (ja siis seda läbi kõrge palavikuhämu puutumatult kapis rippumas jõllitatud) kostüümi sedapuhku ka kasutada saaks.
Ah, see saiake aga. Värv värviks, aga üldiselt maitselt need siin liialt just muutuma ei kipu. Seekord olin aga väga üllatunud, kui oranž piirkond selgelt porgandilaadse järelmaitse jättis. Sest kui Eestis on porgandikoogid, pirukad jne küllaltki laialt tuntud temaatika, siis siin pole 3.5 aasta jooksul tõesti mitte ühtegi kohanud, nuuksnuuks.
Nüüdseks muidugi juba kahtlen, kas tegu tõesti porgandiga, ehk oli lihtsalt kombinatsioon kabochast ja nohust - katsetaks uuesti, kui ainult teaks, kust imekohast ma selle sain (sest ausalt ei mäleta, eks ta ilmselt üks paljudest konbinitest oli).
Aga kõrvitsast ja alateadvusest rääkides.. Kindlasti olen varem tiraade pidanud, kui suurepärane asi (ja absoluutselt mitte nagu meie kõrvits) see kohalik kabocha on. Väljast lihtsalt ilus, seest erksavärviline, kergelt magus, kasutatav sisuliselt kõigis soolastes ja magustoitudes. Sellest hoolimata ei tule ülejäänud osa aastast just sageli pähe see ostukorvi lisada. Which isn't the case now - päääris paljud kodused toidud on viimasel ajal oranži alatooniga.
Eriliselt mõnus kukkus välja: riisikeetjasse pool tassi riisi ja vastav kogus vett + pool üsna väikseks lõigutud kabochat + mirin + sojakaste + äädikas + maitseained (mälust kadunud, mis täpselt).
Aga ka valmistoitu valides sirutub käsi väga kergelt kõrvitsatoodete järgi, nagu pärast koju jõudes asju lahti pakkides selgub. Ja woahhh, aga nood ?Fresco kabocha-seesamiseemnekroketid olid head!
Cheers,
Hedi