2020-08-10

Vana uus kana

Ilmselt laialt kasutusel olev meetod, tänusõnad siinkohal D kaudu J'le, aga pole ise varem poovinud, nüüdsest ilmselt sageli laual. Lihtne, kiire (kuskil 20 min kokku), peale liha kõik vajalik 99% tõenäosusega igaühel kodus olemas, supernämma. Kui kana veidi kehvema kvaliteediga, külmutatud-sulatatud, vett täis, toimib meetod eriti kenasti ja ühtlasi lahendab liiga kuivaks küpseva liha probleemi. Toimib ka kala küpsetamiseks, aga sead, veised, mis pikemalt kuumust tahavad, selle meetodiga väga kokku ei klapi.

Sega kausis kokku jahu (mul maisi-, nb! ei võrdu maisitärklis) ja maitse järgi pipart, soola, julgelt paprikapulbrit (see viimane annab lisaks maitsele ka kena punaka tooni, teeb toidu ahvatlevamaks). Misiganes muu maitsestus on ka muidugi okei.
Kanafilee kuubikuteks, kuivainetesse, sega, veereta, keeruta, rulli jne kuni kogu pind kenasti õhukese kihiga kaetud.
Pannil julge ports temperatuuri taluvat õli kuumaks, jahuliha sinna sisse särisema. Pritsib.
Prae wok-stiilis, loopides ja segades, kuni meelepärane küpsusaste. (Aga muidugi mitte kuni asi läbi kuivanud jubeduseks muutub.) Idee selles, et jahukiht (ja õli sellest väljaspool, hüdrofoobne ju) hoiab mahlad seespool ja pmst küpsetab auruga, niiet kui tõesti täiesti hulluks ei lähe kärsatamisega, jääb liha kõvasti hõrgum.
Edasi vooderda mõni anum korraliku köögisalfakihiga, pane kana sinna peale mõneks ajaks ebavajalikku õli välja nõristama.
Söö.

Viimati sai kombinatsioon "kana + juust + salsakaste kausis segi, maisileib kõrvale" katsetatud. Super!

Cheers,
Hedi