Üks raudreegel, mis meil majas 100% ühtib-kehtib, on, et toitu ei raisata. Seega ülejääkidest uue toidukorra kokku keeramine käib sisuliselt automaatselt mõttetegevust vajamata. (kas siin peab koma olema?) Näiteks:
Halvad õunad --> õunakook või moos
Värsked kurgid hakkavad käest minema --> kiirsoolakurgid
Hiigelkõrvits --> puhastada, külmutada, hiljem mõnda toitu
Kuivanud sai --> french toast (vist on rahvusvaheline nimi magusas munamassi praetud saiale)
Kuivanud leib --> kuivikud (seda muret Jaapanis muidugi ei ole, kuna leiba ennast ei ole...)
Üle tähtaja jogurt --> üldiselt sööb niisama, kui ikka väga vana - pannkookideks või maisileivaks
Kuivatanud keedetud riis - omletiks või praeriisiks
Kõrbenud lihakraam pannipõhjas --> valge veini ja võiga kastmeks
Liiga palju sidruneid --> moosiks, kokteilidesse, kuumaks joogiks, maitsestuseks x toitudesse
Halb suitsusool --> kõlbab marineerimiseks
Tabasco --> (maitselt ikka tõsiselt halb asi) annab muidu maitsekatele toitudele veidi särtsu
Ootamatu sületäis naabrionu spinatit --> misiganes toitu, mis parajasti kokkamisel
Paar päeva vanad küpsetatud seened --> suppi
Vana koor --> kastmeks, kartulipudruks
Pehmeks läinud kartulid --> pudruks
Üleliigsed kaerahelbed (don't ask, Amazon) --> kakaomaiustusteks
Üle tähtaja munad --> keegi reaalselt jälgib seda?? mida vanem, seda paremini koor ju lahti
Roheline tee --> vähemalt kaks tõmmist, teine on üldiselt parem
Õudne šokolaad --> karrikastmesse
Notabene, nii igaks juhuks. Kui saial-leival-muudel poorsetel toodetel hallitusetäpp küljes, on kogu pakk juba toksilist kraami täis. ÄRA SÖÖ! Kui just T kõhuravimit katsetada ei taha - mul jooksid hirmujudinad üle selja, kui esimest korda kuulsin, aga olevat tegelane regulaarselt kõhukinnisuse puhul purgi konservaustreid paariks päevaks toatemperatuurile jätnud ja siis ära söönud. Noh, on endiselt elus aga...
Aga juustu, aedviljade ja muu mittepoorse toidu puhul on mittehallitanud osa kenasti söödav.
Cheers,
Hedi