Olen viimasel ajal mitu korda ramen'it tarbima sattunud ja peab tunnistama, et see on teel minu lemmikuks Hiina algupäraga Jaapani toiduks. Lihtsustatult on tegu puljongis ujuvate nuudlitega, millele on otsa laotud kõikvõimalikke erinevaid häid ja mitte nii häid asju (erinev liha, vetikad, kala, aedviljad). Kuuldused käivad, et peamiselt võib rameni jagada kolmeks grupiks, aga hetkeseisuga pole mul õrna aimugi, mis need olla võiksid (midagi soja ja misoga kindlasti) ja wikipedia lehekülg oli ka liiga pikk, et praegu lugema hakata. Tahtsin aga siia kiire nupukese kirja panna, et asi on söömist väärt, isegi kui ainult pildi järgi valida. Kui asja endale reaalselt ka selgeks teen, täiendan :).
Some extra tidbits:
- kõik hiinlased, kellega jutuks on tulnud väidavad, et Jaapani ramen on väga kehv...
- on olemas inimesi, kelle hobiks on 3-4 korda päevas, 7 päeva nädalas rameni söömine...
- see sunnik pritsib, kui süüa üritad...
- erinevaid maitseid on tõesti palju...
- ausalt ka on hea, meie makaronitoidud lööb igast asendist üle (itaallaste omi aga mitte)...
Cheers,
Hedi