Kui väga küpse avokaadoga midagi targemat pihta hakata ei oska, saab sellest päris mõnusa võide, mida leivale määrida või toorsalati juurde pakkuda. Plödista vili kaussi, lisa tera soola, sidrunipipart ja kardemoni. Kõik :P
Vahel muutub mõni vana lemmik uut kuube saades veel paremaks. Ühest Tartu mõnusmõnusast istumiskohast maha viksitud ja seepeale edetabeli tippu tõusnud gin-tonic näiteks: gordon's gin + roosa russian tonic + terve rosmariinioks + jää muidugi.
Sinihallitusjuustujäätise söömine aga hõlmas umbes iga ampsu/limpsu tagant ümber otsustamist, et kas see asi on täitsa hea või päris paha.
Kreeta tüümianisegudega mässamine tillukeses Jaapani köögis tekitab väga rahvusvahelise tunde igatahes.
Kuigi poesbeseed eriti ei sümpatiseeri, selgus, et kodutehtute korraga ära söömisest hoidumine on keeruline. Ise ei valmistanud, kiidan K'd. Retsept sai vist siit võetud. Olulised punktid: Munavalge tuleks superettevaatlikult ja piinlikult puhtasse kaussi eraldada, muidu ei taha vahtu minna. Sidrunhappega ei tasu koonerdada, hapusus on nätskuse kõrval justament see, mis asja heaks teeb. Lisaks sellele tekitavad happeterad beseepinnal sulades vahvaid pruunikaid täppe. Vaniljesuhkrut piisavalt lajatada, et suhkrususe kõrval muud maitset ka oleks. Aega kulus paar tundi, küpsetada alla 150 kraadi, muidu kippusid pruuniks tõmbuma. Ja muidugi kuulub protsessi juurde iga natukese aja tagant katsetamine, kas sisemise nätskuse, pealmise krõbeduse tasakaal juba paigas on ;).
Cheers,
Hedi