Tasuta rahvusvahelise toidu festivali idee on üldiselt ju hea, mõningase letdown kohaga nagu:
- kui eelneval ööl olla 3 tundi magada saanud, ei ole rahvamassid just lemmikuks paigaks
- kuigi pääs festivalialale on prii, maksavad toidud kõvasti
- kõrgest hinnast hoolimata on saadavad kogused väikesed
- väikesed kogused just don't cut it, kui pool ööd tantsitud ja hommikusöögiks aega ei olnud
- sellest rääkimata, et nende saamiseks tuleb pikkades sabades seista ja ilm vaheldumisi põrgukuumuse ja ulmekülmaga õnnistab
- väikestest kogustest hoolimata jaksab enne lõhkemistunde tekkimist vaid väga piiratud palasid maitsta
- kui nii rahvusvahelise seltskonnaga ringi liikuda, leidub pea iga proovitud asja juurde keegi, kellelt asja autentsuse kohta aru pärida, ning muidugi selgub, et kõik pakutav on absurdselt vale
- kuigi eesti toitu loomulikult ei leidu, siis vene putkas pakutavad lihapirukad ilmnevad olema õlis kuumutamisest hoolimata kuivad, külmad ja kapsast tehtud... borš aga on haleroosat värvi, läbipaistev, sisaldab poolt keedetud kartulit, tükki liha ja toorest hapukapsast :{
- ja flea market, mida selle kõige juurde lubati, eeldab kõigepealt paar tundi mööda rõdusid ja treppe kulgevas järjekorras seismist... nooo thanks
Aga tegelikult oli muidugi täitsa tore ja kui mitte teada, mismoodi need tegelikult maitsma oleks pidanud, olid pitakebab (Türgi), mingi riisipaberis grillitud karamellbanaan (Filipiinidelt ehk?) ja vaniljemaitseline riisipuding (Serbia) ikka väga mõnusad.
Meenutus aastate tagant: sünnipäevakingituseks saadud raamat pealkirjaga umbes "Appi, õhtusöök neljale!" Tolleks ajaks olin päris palju aastaid Nipi üritustel kolmekümnepealistele hordidele kokkamas käinud, emakodu köögi suuremas osas vallutamisest rääkimata, aga aitäh siiski, S.
Oh, ja kui kellelgi Kyotos täiesti väljakannatamatu vahvliisu peale peaks tulema, nagu minul eile, siis see lehekülg aitab ehk. Katsetama ei jõudnud küll, aga konbinist saadud lilla! megamagus plönn ajas ka asja korda. Eestisse aga on üks ettevõtlik tegelane korraliku crepe'iputka teinud, kuulsin.
Cheers,
Hedi