Lugesin just eilse postituse korra üle, judisesin ja parandasin vähemalt mõned kirja-, grammatikavead ära. Ladusa tekstini läheb siin vist ikka kõvasti tööd. Nojah.
Leidsin koristades kergelt krüptilise paberilipiku. Mitte ei mäleta enam, millal või mille jaoks tehtud sai, aga kui ära dešifreerida suutsin, selgus, et tegu sidrunikastme retseptiga. Vot selline:
- Porgandid puhtaks ja meelepärasteks viiludeks/kuubikuteks/pulkadeks (peaasi, et enamvähem sama ruumalaga on).
- Võid (vahet pole, kas soolatud või mitte, esimesel juhul hiljem soola ei lisa... siin riigis on millegi pärast soolatud või märksa vabamalt saadaval, kui normaalne) piisav kogus, et pann ära õlitada, pannile kuni mullitab.
- Porgandid võisse pruunistuma, maitsesta sidrunipipra (ja soolaga).
- (Valikvariant - pane paprikat kah porgandile lisaks.)
- Kui juurikad pmst küpsenud ja vedelikku pannil väheks jäänud, kalla üle poole tassi valge veiniga (parim kokkamisvein on minu kogemuste põhjal odavaim halb vein, mis poest leida... no ikka selline, mis juua ei kannata). Lase suuremal osal vedelikul ära auruda, maitse imendub. Kui eriti tubli olla tahta, võib seda kaks korda teha.
- Sega kausis kokku (siinkohal olen isegi mingeid numbreid üles tähendanud, suhtarvu annab kätte): mirin 2; sojakaste 4; valge vein 4; sidrunimahl 2 (värske või pudelist); sidrunipipar; must pipar; kanamaitseaine (pmst mingi suvaline vahemereline herb mix); sidruntüümian (see mul värske rõdult)
- Lõigu kanafilee parajalt väikesteks tükkideks ja viska segusse marineeruma. Tegelikult võiks seda teha juba enne porgandirallit.
- Kana koos kogu marinaadiseguga pannile, lisa tass (kuuma, saab kiiremini) vett - kana siin ei prae, liiga palju vedelikke, vaid sisuliselt keeb. Kaas peale, aeg-ajalt segada kuni enam ei roosata.
- Eraldi tassis sega kokku maisitärklis 2 ja külm! vesi 4.
- Tilguta segu vähehaaval pidevalt segades madalal tulel olevasse kanakastmesse paksendamiseks (jääb läbipaistev, mitte valge nagu jahukaste). Ei pruugi kõik ära kuluda, maitse asi, kui paksu tahetakse. Ahjaa, kui tärklis veega seisma jääb, kihistub, seega sega enne pannile lajatamist ikka läbi.
- Valma. Riisi või naaniga sobib mõnusalt.
Cheers,
Hedi